Instruire Iași

În perioada 15-17 martie am organizat la Iași, în Biserica Baptistă „Buna Vestire” de pe strada Sărăriei un seminar de instruire în evanghelizare pentru tineri. Au participat, în principal tineri din Iași, dar și două grupuri, de circa 10 persoane fiecare, din Suceava și Chișinău. În total, împreună cu organizatorii au fost prezenți circa 70 de tineri. O mare parte dintre aceștia sunt parte a lucrării OSCER, din Iași și Suceava.

Instruirea a început vineri seara cu o primă sesiune teoretică. Am continuat sâmbătă dimineața de la ora 9 până la ora 13, iar după masa de prânz am ieșit în oraș pentru partea practică a instruirii. Am organizat 21 de echipe, formate dintr-un lider cu experiență și 2 sau 3 ucenici. În total 64 de persoane au ieșit pe străzi timp de 2 ore și jumătate.

Experiențele de pe teren au fost uimitoare. Sesiunea de rapoarte de după ieșirea pe teren a fost foarte încurajatoare pentru toți cei ce au participat. Dintr-un număr de 162 de persoane abordate, 136 au auzit integral Evanghelia dintre care 11 s-au decis să-L accepte pe Hristos ca Domn și Mântuitor. În principal oamenii au fost abordați cu chestionarul, cei mai mulți dintre aceștia arătându-se foarte interesați de Evanghelie.

Sâmbătă, instruirea a continuat până seara, iar duminică am fost la Ruginoasa, lângă Târgu Frumos, unde am slujit în cadrul serviciului de dimineață, după care, organizați pe echipe, am mers pe teren pentru a împărtăși Evanghelia. Și aceasta ieșire pe teren a fost o experiență bună. Seara am participat la programul de seara al Bisericii „Buna Vestire”, unde am adus mărturii și încurajări pentru a-i motiva pe membrii bisericii la a împărtăși Evanghelia cu cei din jur.

Mulțumim Domnului pentru tot ceea ce s-a realizat! Ne rugăm ca toți cei ce au fost parte a acestei acțiuni să fi fost binecuvântați și ajutați în viața lor de credință!

„Inițial nu am vrut să particip la acest curs de formare pentru evanghelizare. Mi se părea că nu prea am ce să învăț așa multe, mai ales că mă gândeam ca o să trebuiască să pierd 2 zile. Însă după ce am fost la curs mi-am dat seama cât de important a fost pentru mine. Acel curs m-a ajutat să-mi clădesc mult mai bine principiile creștine în viata mea și m-a învățat cum să-mi fie mult mai ușor să discut cu oamenii despre credința mea, mai ales prin ilustrațiile prezentate. Lucrarea de misiune prin Iași și prin satele alăturate, iarăși, a fost o experiență minunată, uimindu-mă faptul că oamenii sunt din ce în ce mai deschiși să asculte Cuvântul. Și am văzut că modelul de evanghelizare discutat la curs chiar are impact.” – Iulian, student (Botoșani)

„Modul acesta de evanghelizare îmi pare a fi o metodă foarte eficientă, bine structurată, ce nu este agresivă (chestionarul ajută mult în a aborda oamenii).
Altfel îți răspund oamenii când îi întrebi dacă pot să te ajute cu niște răspunsuri la un chestionar si altfel răspund dacă i-ai întreba direct dacă vor să audă despre Dumnezeu …” – Naomi Alexa, studentă (Cozmești, Pașcani)