Short story

Evangelism Explosion a început în anul 1962 în Fort Lauderdale, Florida prin pastorul James Kennedy. La acea vreme acesta tocmai preluase functia de păstor al unei biserici, ce număra atunci cam 45 membri. La numai un an însă, numărul acestora a scăzut dramatic la 17. În timp ce era îngrijorat cu privire la această situație, James Kennedy a fost invitat de către un alt păstor să predice la o campanie de evanghelizare de 10 zile. Surprinzător a fost faptul că acest păstor i-a atras atenția că nu vor avea de lucrat numai pe timpul serii ci și în timpul zilei, făcând vizite, dând invitații în diverse locuri publice și încercând să prezinte Evanghelia în mod individual celor interesați. Pe parcursul acelor zile, tânărul păstor a înțeles importanța evanghelizării personale. Întors acasă, acesta a început să se concentreze pe evanghelizarea de la om la om și apoi a descoperit că și ceilalți membrii ai bisericii sale sunt chemați să facă acest lucru și că se pot descurca mai bine dacă au parte și de o instruire adecvată. Astfel, acesta a înțeles importanța echipării laicilor pentru a împărtăși Evanghelia și ca urmare a gândit o metodă pentru a-i învăța. Curând a descoperit că și laicii pot la rândul lor să-i învețe pe alții după ce termină instruirea. Din acel moment, acesta nu doar ADĂUGA bisericii sale noi credincioși dar a ajuns să se MULTIPLICE pe sine însuși.

S-a multiplicat nu doar ca MARTOR dar și ca ÎNVĂȚĂTOR/INSTRUCTOR. Acum se deschisese ușa  Exploziei Evanghelizării. Și EXPLOZIA a început!

Biserica sa, Coral Ridge Presbyterian Church, a devenit în curând biserica cu CEA MAI RAPIDĂ creștere din America. Mulți păstori de pe tot cuprinsul Americii au început să-l întrebe: Ce faci de crește biserica ta atât de mult? Aceștia au venit la Fort Lauderdale pentru a participa la o astfel de instruire și apoi s-au întors în bisericile lor și au început implementarea acestei lucrări. Ceea ce începuse ca o lucrare mică într-o biserică locală curând avea să se extindă în multe alte biserici de pe tot cuprinsul tării. Mai mult, această lucrare s-a răspândit în toată lumea și a devenit o lucrare internațională. În 1996, EE a ajuns să fie prima lucrare creștină prezentă în toate țările lumii. Astăzi EE s-a dezvoltat pe mai multe planuri de slujire și oferă mai multe niveluri de instruire: adulți, tineret, adolescenți, copii.